Sertifisering av Cat 6A

Publisert, 17-apr-2012

Enkelt å sertifisere Cat 6A nettverk!

Desverre er det slik at enkelte produsenter fortsatt ikke klarer å fremstille uskjermede cat 6A løsninger. Derfor faller mange leverandører for fristelsen til å argumentere for at en bør benytte skjermede løsninger istedenfor.

Et argument som ofte blir brukt, er at standarden  da krever full testing etter Alien Crosstalk, noe som vil ta "flere år!!"

Alien CrossTalk Testing Easy Dette er selvsagt feil. Standarden skiller ikke på skjermet og uskjermet kabel, dessuten er testingen egentlig enkel å gjennomføre. 

Se følgende video fra Fluke Networks.

Vår cat 6A CopperTen uskjermet kablingssystem er testet for Alien Crosstalk fra produsentens side. Så lenge en holder seg innenfor de installasjonskrav som gjelder og terminerer kontaktene ihht beskrivelsen, trenger en ikke teste etter Alien Crosstalk. Unntaket er om kunden (gjennom sine internrutiner eller spesifike krav) krever at det skal testes etter denne parameteren. Da må en altså sette av et par timer ekstra for å teste på de mest utsatt linkene.

For testing av sin elektronikk bruker Cisco samme kablingssystem som IKN selger, TE's CopperTen løsning. TE er således en Cisco Developer Partner, se mer info.

For ytterligere spørsmål, kontakt oss.


Aktuelt

  1. Fiberuttak for DIN skinne Trond Halleraker 03-jun-2020
  2. Patchepanel for sikringsskap Trond Halleraker 06-feb-2019
  3. Fibersnorer LC OM4 Trond Halleraker 06-feb-2019
  4. NEK med ny FAQ for NEK-700 serien Trond Halleraker 16-jan-2019
  5. Oppskruing av dataskap Trond Halleraker 21-jun-2016