Ingen er logget inn Logg inn

Avstandskrav mellom svak- og sterkstrøms kabler

Sist oppdatert: lørdag, februar 08, 2014
bilde

Nye krav. Viktig info. Som forhåpentligvis de fleste nå har fått med seg, er kravet til avstand mellom svak- og sterkstrøms kabler nå endret. Detaljert informasjon om dette finnes i den nye normsamlingen NEK 700:2012 som så dagens lys i juni 2012.

For å fastsette korekt minimumsavstand mellom svak- og sterkstrøms kabler til enhver tid, må en kjenne hvilken segrasjonsklasse (fra A til D) som kategorikabelen tilfredstiller. Dette må oppgis av leverandør.

Som kunde av IKN vil vi hjelpe deg til en enklere hverdag. Bruker du våre kabler har vi laget en forenklet guide som du kan laste ned her.

Husk at dette ikke lenger er veiledninger, men krav som skal følges så lenge ikke annet er spesifikt avtalt mellom installatør og byggherre. Utviklere av applikasjoner som skal benytte kablingen som overføringsmedium tar for gitt at avstandene holdes. Slurv her kan føre til trege nettverk når de mest krevende applikasjonene kjøres. Enhver systemgaranti forutsetter selvsagt også at min. seperasjonsavstand følges.

Trenger din bedrift oppdateringskurs innen kabling, ta kontakt med oss i IKN.


Siste saker

  1. Oppskruing av dataskap Trond Halleraker 21-jun-2016
  2. Norges Varemesse på Eliaden i Lillestrøm Admin FUNBIT 08-feb-2014
  3. Enkelt å sertifisere Cat 6A nettverk! Admin FUNBIT 08-feb-2014
  4. Avstandskrav mellom svak- og sterkstrøms kabler Admin FUNBIT 08-feb-2014

Emner


Arkiv


    Sett denne?